Lierse heeft tegen STVV zijn 1e zege behaald in play-off II. Beide teams namen in Het Kuipje van Westerlo een helft voor hun rekening, maar Lierse haalde het met 1-2.

De goede bedoelingen van Sint-Truiden en Lierse verzandden in de eerste helft lange tijd aan de rand van de zestien. Door slordig spel aan beide zijden liepen veel aanvallen op niks uit.

Tot Lierse vlak voor de pauze plots twee keer scoorde. Een vrije trap van Maric werd door de muur gesmoord, maar de bal belandde bij El-Gabas. De Egyptenaar maakte er met zijn eerste van dit seizoen 0-1 van.

De 0-2 viel in de extra tijd van de eerst helft. Na knullig handspel van Buysens ging de bal op de stip, Bernardez vlamde de strafschop door het midden binnen.

Brepoels wierp in de tweede helft enkele jonkies in de strijd en die wakkerden het Limburgse vuur weer aan. Zeker toen Deferm slecht inspelen van Kawashima afstrafte en de aansluiting binnenschoot.

Lierse kwam onder druk te staan en leek op een gegeven moment ten onder te gaan, maar hield uiteindelijk stug vol. Het kwam in de absolute slotfase zelfs nog dicht bij de 1-3.